Bandet


LOGOhigh

Jannicke och E-P träffades på en Open Mic Night i Åbo 2013. E-P var imponerad av Jannickes personliga och starka röst, samt även det att hon dessutom är professionellt utbildad flöjtist. Det som gjorde intryck på Jannicke var E-Ps avslappnat coola stil att uppträda och det hur otroligt grym han var på att lira gitarr.

Tanken såddes alltså om att bilda en duo tillsammans, så i augusti samma år gjorde de två spelningar på prov. Publiken älskade det, men tanken fick ändå gro under vintern tills i mars 2014 då “Lion Eyes” bildades. Sedan dess har det varit full rulle. Redan samma sommar spelade bandet på Porin Jazzkatu, Puutori Blues och Turku Acoustic Festival samt blev utvalda till Bad New Musics roster. Under 2015 turnerade Lion Eyes runt om i hela Finland på krogar, festivaler och privata tillställningar. I augusti bar det av på Europa turné i Tyskland och Danmark.

Just nu förbereder duon sig på att börja framföra allt mer eget material. En turné i Tyskland har bokats i juni 2016 och det kommer att bli hel del spelningar även i Finland under sommaren där det framförs egna låtar!

flute

Jannicke Ingelin har studerat flöjt vid Åbo Yrkeshögskola  och jobbar som flöjtlärare vid Raseborgs Musikinstitut. Hon har sjungit och spelat i olika band sedan hon var 14 år. Vid sidan av Lion Eyes sjunger hon även i rockgruppen E135 som släppt sin debutskiva 2015.

EP

E-P Parviainen är en skicklig gitarrist och låtskrivare. Under åren har spelat i många olika grupper, just nu är han vid sidan om Lion Eyes även gitarrist i bandet Badfellas. E-P är även en gitarrmakare och reparatör, samt grundaren av gitarraffären EP Guitar Corner.